RaimoELaaksonen Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta...

Toimittajan ammattitaito

  • Ruotsalaistoimittaja kartalla
    Ruotsalaistoimittaja kartalla

Viime aikoina media ja viime kädessä työtään tekevät toimittajat ovat saaneet kovaa ryöpytystä varsinkin kansallismielisten taholta. Uutisointi ja analyysit eivät ole olleet kansallismielisille (lue persuille) mieleen. 

Yle ja Helsingin Sanomat ovat päällimmäisinä lopetettavien listalla. Kaikkialla muualla maailmassa osataan olla objektiivisimpia ja tehdä parempia juttuja kuin suomalaisessa valtamediassa. Jopa ruotsalaiset on rankattu meidän vihervassaritoimittajien yläpuolelle.

Oli niin tai näin, mutta nappasin kuvan ruotsalaistoimittajan nykytasosta. Aihe on uunituore, tietämys ei ehkä sitä ole.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pikkujuttuja. Huomioitavaa on se, että aftonbladet kertoo enemmän ulkomaalaisten Ruotsissa tekemistä rikoksista kuin Hesari tai YLE ja sehän se on kaikkein tärkeintä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Aftonbladet ruotsalaisena aviisina tietysti kertoo ensisijaisesti ruotsin tapahtumista, suomalainen media uutisioi ruotsin tapahtunista silloin kun haluaa ja se on lehden linjan mukaista.

Tästä linjasta on ollut paljon keskustelua.
Ne uutisoimatta jääneet tapahtumat julkaistaan ulkolaisissa lehdissä ja somessa kuitenkin.

Jäljelle jää se keskustelu siitä median tasosta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Hesari tai YLE voisi tehhä esim. vaikkapa tästä ruotsalaisesta tutkivasta journalismista käännöksen tai vaikkapa edes Stadin vastineen.. en pidätä kuitenkaan hengitystä..
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/q...

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Puolusta rauhassa suomalaisten toimittajien ammattitaitoa, kun esimerkiksi Ylen uutisessa on vain puolustusasianajajan näkökulma, mutta syyttäjän tai asianomaisen näkökulmaa ei kerrota.

Yksinkertaistetusti yhdessä mediassa on esitetty yksi puoli asiasta ja toisessa mediassa on esitetty toinen puoli asiasta. Kumpaakin mediaa pitää sitten tulkita todella kriittisesti.

Eikä muutaman ruotsalaistoimittajan virhe muuta sitä, että Suomen mediat ovat täynnä toimittajien omia ja kuluttajien enemmistön mielipiteitä puolustavia näkökulmia.

Yllättäen moni on alkanut kirjoittamaan ettei kansallismielisillä tai persuilla voisi olla omia näkökulmia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Meillähän on persuissa asiantuntijoita joka lähtöön, on itseoppineita "juristeja" jotka osaavat tulkita perustuslakiamme paremmin kuin yksikään perustuslakiin perehtynyt lainoppinut, on itseoppineita "ekonomisteja" jotka tietävät kuinka tuhoisa euro on Suomen vientiteollisuudellemme, persuista löytyy myös EU:n direktiivien asiantuntijoita, jotka "hakkaavat" tiedoillaan mennen tullen asiaan perehtyneet politiikot ja virkamiehet. Ja niin, tiedonvälityksen, varsinkin Yle:n ja HS:n yksipuolisuuden ja toimittajien epäpätevyyden tiedostavat kaikki persut, koulutuksesta tai omasta ammatista riippumatta. Onneksi meillä on persut, muuten me muut kansalaiset eläisimme täydellisessä umpiossa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Aivan kuten demareissakin.
Mikä tutkinto Artolla on taskussa - levyseppä?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ruotsin oikeudessa annetaan jo islamisoitumisen myötä sharia-tuomioita ja Granlund näkee vaan persuja "allt over"..
Oot noin persu vastainen niin kerro toki mielipiteesi muslimeista jotka ei hyväksy sinun valitsemaasi elämäntyyliä.. kannataki vastuutonta maahanmuuttoa demokratiaa kohden vai millainen mies sinä olet?

Kerro nyt meille!!!!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Yllättäen moni on alkanut kirjoittamaan ettei kansallismielisillä tai persuilla voisi olla omia näkökulmia."

Eipä ole osunut silmään sellaista vaatimusta. Sen sijaan ns. kansallismielisten (lue persujen) agendalla näkyy olevan vapaan tiedonvälittämisen rajoittaminen julkaisuja ja medioita lopettamalla.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Te ette nää vikoja Ylen tai Helsingin sanomien uutisoinnissa, minkä takia kansallismielisillä tai persuilla ei voisi mielestänne olla tällaista näkökulmaa.

Ylen julkisen rahoituksen kritisointi ei ole tiedonvälittämisen rajoittamista, kun moni muukin uutismedia pärjää ilman julkista rahoitusta.

Yle ei luo mitään lisäarvoa julkisella rahoituksellaan eikä suoriudu uutisoinnissaan edes puolueettomasti.

Esimerkkinä Ylen päätoimittajan vastaus. Kun perussuomalaiset ovat tutkimuksen mukaan harvojen kansalaisten suosikki hallitukseen, voidaan uutisoida perussuomalaisten kelpaavan vain harvoille. Enemmistö ei siis hyväksyisi perussuomalaisia hallitukseen, mitä ei tutkimuksessa edes kysytty.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tiesitkö että US Air Force One onkin laiva?

"Air Force Onessa on pinta-alaa 1 219 neliömetriä yhteensä kolmessa eri kerroksessa. Presidentin suureen sviittiin kuuluvat iso työhuone, kylpyhuone ja konferenssitilat. Koneessa on lääkintäsviitti, joka voi toimia myös leikkaussalina. Matkalla on aina mukana lääkäri. Laivassa on kaksi keittiötä, jotka voivat ruokkia sata ihmistä kerrallaan." (Uusi Suomi tänään)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Siinä meni usko Uuteen Suomeenkin.

Toimituksen poiminnat