Törkyilijät ja uhkailijat

Olen joutilaina juhannuksen päivinä tykönäni fundeerannut, millaisia ovat ne ihmiset, jotka sosiaalisen median tai sähköpostien kautta lähettelevät törkypostia ja tappouhkauksia toisille ihmiskunnan jäsenille?

Ovatko he ihan tavallisia perheellisiä, tai perheettömiä kansalaisia, joilla on hyvä työpaikka, suhteet kunnossa ja velat hallinnassa, mutta elämästä puuttuu jännitystä?

Ovatko he ihmisiä, joilla on persoonallisuushäiriö? Yhtäällä normaalioloinen, asiansa hoitava tyyppi, joka auringon laskiessa muuttuu saalistavaksi hirviöksi? Ja taas aamulla paahtoleivän popsittuaan muuttuu mallikansalaiseksi.

Kuinka suuri vaikutus poliittisella suuntauksella on käytökseen? Onko jonkin aatesuunnan edustajien liipasinsormi herkemmällä kuin jonkun toisen. Jos on niin miksi on?

Vaikuttaako koulutus käyttäytymiseen? Kuinka todennäköistä on, että korkeasti koulutettu käy väsäämään tappouhkauksia? Eikö heidän päässään voi rattaat lyödä välillä tyhjää siinä missä alemmin koulutetuillakin?

Ja lopuksi, voiko kaiken törkyn ja sanallisen saasteen kuitata sananvapaudella? 

 

 

RaimoELaaksonen
Sitoutumaton Pori

Ihan tavallinen, verokirjallisesta työstä jo vieraantunut kansanajattelija. Oman ajatushautomon vastuullinen päähautoja. Ei pidä ottaa liian ruttuotsaisesti, sillä kommentit voivat sisältää tahatonta tai tahallista huumoria eri tyylilajeissaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu