RaimoELaaksonen Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta...

"Ei tartte kommentoida"

En koskaan ole ollut ehdokkaana kunnallis- enkä eduskuntavaaleissa, enkä koskaan tule olemaankaan. Syitä, eli pointteja on kolme. Tietenkin.

Numero yksi: Kukaan ei koskaan ole pyytänyt.
Numero kaksi: Minulla ei ole poliittista kotia.
Numero kolme: Pokka ei pitäisi.

Jos joku puoluesatraappi olisi joskus kysellyt, tahtoisinko mukaan politiikkaan, olisin tasan varmasti kohteliaasti kieltäytynyt, vedoten pointtiin numero kolme.

Pokka ei pitäisi eikä naamavärkki pysyisi peruslukemilla jonkun puolueen teesejä ja kynnyskysymyksiä luritellessa. Tietäisin toki, että ne ovat vain sanoja, lauseita ja uskonkappaleita, joita on tapana käyttää neljän vuoden välein. Itse politiikka olisi sitten jo vallan muuta. 

"Työtä työttömille, maata maatomille ja verot valtion piikkiin" on kaikkien vaaliteemojen äiti, jota aikojen saatossa on jalostettu moninaisiin muotoihin kulloisenkin tarpeen ja takin värin mukaan. Pääprinsiippinä kuitenkin; vähän kaikille vähän kaikkea, kyllä ne rahat jostain revitään.

Aivan tavallisella pulliaisella, joka ei kerran kuussa eroa, uudelleennai, hermoromahda, laihduta, meditoi tai melkein kuole läheltä piti -tilanteessa naisten- ja miestenlehtien palstoilla, ei ole juuri minkäänlaista mahdollisuutta tulla valituksi. Autuaita ovat kaiken maailman julkimot, urheilusankarit, laulajat, näyttelijät, missit ja yleesäkin ihmiset, joilla on hyvät mahdollisuudet ja suhteet tulla nähdyksi ja kuulluksi eri tiedotuskanavilla. Siunattu hulluuskaan ei ole haitaksi.

Vilpittömästi toivon, että kaikki nyt eduskuntavaaleissa ehdolla olevat saavat kannatusta ansionsa mukaan. Mitä ne sitten ovatkaan.

PS. Ai niin, tuo otsikko. Kerran pysähdyin erään puolitutun ehdokkaan vaalikojulle, jossa komeili iso kyltti "Pienen ihmisen puolella". Olin juuri avannut suuni kysyäkseni meidän kookkaampien mahdollisuudesta tulla huomioiduksi, kun ehdokas ilmoitti pontevasti: "Ei tartte kommentoida".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kolmen kohdan listastasi sain omassa tapauksessani kaksi oikein!

Käyttäjän leksavie kuva
Leo Vierelä

Kommentoin tätä vain lyhyesti ja ytimekkäästi että Juuri näin!

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Aika moni edustaja on jo ennen valituksi tulemista muutenkin aika varoissaan tai parempituloinen. Eipä ole normikansalaisella mahdollisuutta saada näkyvyyttä näitä vastaan.

Toimituksen poiminnat